معاملات الگوریتمی چیست؟ (ALGO Trading)
معاملات الگوریتمی، که گاهی اوقات به عنوان معاملات خودکار هم شناخته میشوند، در واقع نوعی معاملات خودکار در بازار بورس یا سایر بازار ها می باشد که توسط الگوریتم های برنامه نویسی شده توسط کامپیوتر انجام می شود. این الگوریتمها بر اساس قواعد و معیارهای خاص تنظیم میشوند. به طور کلی، هدف از معاملات الگوریتمی این است که سرعت، دقت و امنیت معاملات را افزایش دهد، و در برخی موارد، قیمت حاصل از معامله را بهینه کند. برخی از الگوریتمها میتوانند بسیار پیچیده باشند و عوامل متعددی را در نظر بگیرند، در حالی که الگوریتمهای دیگر ممکن است بسیار ساده و مستقیم باشند.
معاملات الگوریتمی در بسیاری از بازارهای مالی، از جمله بازارهای سهام، فارکس و کریپتوکارنسی استفاده میشوند. این نوع معاملات میتواند به صورت سریع و اتوماتیک انجام شود و اغلب کامپیوتر قادر است بر خطاهای انسانی حاکم شود.
معرفی ربات تیم بلاکتو
پروژه ربات در ابتدای سال 1401 استارت خورد و در نهایت در تیر ماه 1401 نسخه نهایی و بهینه شده ربات به همراه تست های موفق پنج ساله اجرایی شد. ربات ما یک ربات با تنظیمات ریسک کم است که به طور کلی برای بازار سهام (ایران و بین المللی) بهینه سازی شده است، علاوه بر سهام ربات توانایی معاملات طلای جهانی، جفت ارز ها و حتی کریپتوکارنسی ها را دارد. نرخ هدف سود خالص یکساله ربات معادل 36 درصد می باشد و هم اکنون ربات نزدیک به یک سال در شرایط واقعی تست شده است و سود خالص شهریور ماه 1401 لغایت تیر ماه 1402 معادل (35.2) درصد می باشد.
نحوه فعالیت ربات
به طور کلی اصل فعالیت این ربات در بازار سهام و معاملات کوتاه-میان مدت است که پوزیشن های آن به طور میانگین 20 روزه می باشد، و حداکثر آن 50 روز است، البته در این میان پوزیشن های کوتاه مدت 3 تا 10 روزه نیز در برخی از نماد ها برنامه ریزی شده است. به طور کلی برنامه ریزی اصلی این ربات تاکید بر امینت بالا در مقابل سود بالا دارد؛ این نکته حائز اهمیت است که ربات اقدام به ترید های کوتاه مدت تری در بازار طلا و جفت ارز ها می کند.
شخصی سازی ربات
بر خلاف مکانیزم کپی تریدینگ، ربات تریدر قابلیت شخصی سازی و تنظیمات ریسک را دارا می باشد، این قابلیت به سرمایه گذاران اجازه می دهد تا ربات را مناسب نیاز خود و با درجه ریسک مورد نظر خود استفاده فرمایند.
مدیریت سرمایه ربات به دو نحوه متفاوت انجام می شود:
حجم ثابت: در صورتی که مدیریت سرمایه ربات به صورت حجم ثابت باشد در ابتدای کار حجم 0.5 درصد (کم ریسک) و حجم 1 درصد (ریسک متوسط) را محاسبه می کنیم و آن را اعمال می کنیم. در این حالت سود ربات به صورت سالانه یک عدد تقریبا ثابت می باشد این موضوع به شدت برای سرمایه گذاری کم ریسک مناسب است چرا که پس از مدتی صرفا از سود شما اقدام به پوزیشن گیری می شود و ریسک به حد قابل توجهی کم می شود؛ اما این مدیریت سرمایه یک مشکل اساسی را به همراه دارد آن هم کم شدن نسبی سود طی سالیان است چرا که درصد سود محاسبه شده از فرمول، اصل سرمایه تقسیم بر سود است که در این نحوه مدیریت سرمایه اصل سرمایه به مرور افزایش می یابد اما سود ثابت می ماند و باعث می شود محاسبه درصدی آن کاسته شود.
حجم متغیر: در نحوه مدیریت سرمایه به صورت حجم متغیر، ربات دائما حجم پوزیشن ها را بر اساس میزان دارایی لحظه ای افزایش می دهد به طور مثال اگر طی یک سال ربات سرمایه شما را 20 درصد افزایش دهد به همان میزان حجم هر پوزیشن را 20 درصد افزایش می دهد. در این حالت همیشه میزان ثابتی از سرمایه درگیر است و ریسک کار بالاتر می باشد اما سود آن همواره بیشتر از حجم ثابت می باشد.
تفاوت ربات و کپی ترید
پیش از آنکه به تفاوت های این دو بپردازیم پیشنهاد می شود در صورتی که اطلاعاتی درباره کپی ترید ندارید ابتدا از طریق (این لینک) مطلب کپی ترید تیم ما را مطالعه فرمایید.
ربات ترید و کپی ترید تیم بلاکتو به صورت کلی بسیار نزدیک به یکدیگر می باشند، چرا که هر دو در واقع یک ربات هستند اما اساسی ترین تفاوت کپی ترید و ربات، قابلیت شخصی سازی ربات می باشد.
در مکانیزم کپی ترید تنها عامل متغیر برای سرمایه گذاران میزان حجم معاملات است اما در مکانیزم ربات تقریبا تمام فاکتور های معاملات را می توان تغییر داد.